Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? Bekijk deze e-mail in uw webbrowser.
Wil je deze e-mails niet meer ontvangen? Uitschrijven

Nieuwsbrief Augustus 2017

GRAPPOLO,
ITALIAN WINES ONLINE

In deze nieuwsbrief van augustus stellen we u onze nieuwste ontdekking uit Montalcino voor. Tijdens ons bezoek aan Vinitaly in het voorjaar gingen we er onder meer ook op zoek naar een nieuwe Brunello-producent. Een tip van onze wijnbouwer uit Montepulciano bracht ons bij Luca Brunelli. Hieronder een voorstelling van het nieuwe wijndomein : Martoccia di Luca Brunelli.

Verder stellen we nog enkele nieuwe jaargangen voor en delen nog eens de data mee van onze grote degustatie in het najaar.

Johan en Peter

Nieuw domein : Martoccia di Luca Brunelli uit Montalcino

Azienda Agricola Martoccia di Luca Brunelli is gelegen op de westzijde van de heuvel van Montalcino, vlakbij het centrum. Het huidige wijnhuis is gestart in 1993 en produceert er uitstekende wijnen op basis van de Sangiovese-druif. In Montalcino bezitten ze ongeveer 8 ha wijngaarden, welke gebruikt worden voor de productie van de Rosso en de Brunello di Montalcino. Verder hebben ze nog 4 ha wijngaarden in de Montecucco-regio, die gebruikt worden voor 2 schitterende IGT-wijnen. De stijl van het huis is herkenbaar doorheen alle geproduceerde wijnen en wordt gekenmerkt door elegantie en een verfijnde, fluwelen toets. De wijnen verwachten we hier in ons magazijn tegen midden september en komen dan ook onmiddellijk beschikbaar via onze webshop. We houden u op de hoogte.

Nieuwe jaargangen

Hieronder stellen we u terug enkele nieuwe jaargangen van onze referentiewijnen voor welke wij u tijdelijk (tot eind september) in primeur aanbieden met 10% korting.

Het betreft 2 nieuwe jaargangen van bij Poggerino uit Radda in Chianti, Toscane.

Chianti Classico 2014 : Het koelere oogstjaar 2014 leverde hier een klassieke Chianti op die kon rekenen op heel lovende commentaren van wijnjournaliste Jancis Robinson.

Eveneens van bij Poggerino, de Chianti Classico Riserva Bugialla 2013. Deze wijn kreeg ook voor deze jaargang terug de hoogste onderscheiding van Gambero Rosso : Tre Bicchieri !!! Momenteel nog jeugdig maar toch al onweerstaanbaar lekker.

Grote najaarsdegustatie op 4 en 5 november

Noteer alvast het weekend van 4 en 5 november in uw agenda want dan vindt onze grote najaarsdegustatie plaats waar er volop gelegenheid zal zijn tot het proeven van alle nieuwe jaargangen naast enkele gerijpte wijnen.

U zal er ook kennis kunnen maken met enkele van onze wijnboeren die hun wijnen aan u zullen voorstellen. Zo kunnen we u al de aanwezigheid aankondigen van Francesco Romano van Antico Castello.

Afspraak in de feestzaal van het Gravenhof in Torhout.

Op zaterdag 4 november van 15u tot 19u

Op zondag 5 november van 10u tot 19u

Follow us on