Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? Bekijk deze e-mail in uw webbrowser.
Wil je deze e-mails niet meer ontvangen? Uitschrijven

Nieuwe domeinen uit Montefalco en Montalcino

GRAPPOLO,
ITALIAN WINES ONLINE

In deze nieuwsbrief stellen we u onze nieuwste ontdekking uit Montefalco, Umbrië voor. We waren sinds een tijdje op zoek naar een producent van de stevige rode wijnen op basis van de Sagrantino-druif en hebben die nu gevonden dankzij een tip van een klant (bedankt hiervoor Luc). Hieronder een voorstelling van het nieuwe wijndomein : Azienda Agricola Bocale di Valentini.

Verder zetten we ook nog eens het andere nieuwe wijndomein uit Montalcino opnieuw in de schijnwerpers : Martoccia di Luca Brunelli.

De wijnen van deze 2 domeinen zijn vanaf heden beschikbaar en zullen uitgebreid voorgesteld worden tijdens onze degustatiedagen van 4 en 5 november. Samen met de eveneens nieuwe wijnen uit Sardinië (Vini Mura) en de nieuwe jaargangen van onze gevestigde waarden zullen ze de degustatietafels vullen.

Ook nog speciale aandacht voor de data van de ontdekkingscursus Italiaanse wijnen die deze winter zal doorgaan kort na nieuwjaar.

Peter en Johan

Nieuw domein : Bocale uit Montefalco

De Azienda Agricola Bocale van de familie Valentini werd opgericht in Fratta Alzatura in Montefalco. Sinds 2002 is de familie Valentini overgeschakeld op de wijnproductie. Het familiedomein ligt op een 6-tal kilometer van Montefalco in een regio die vooral gekend is om zijn stevige wijnen komende van de Sagrantino-druif. Bocale is een plaatselijke naam voor een ‘bokaal‘ van 2 liter wijn of olie. Deze term is altijd verbonden geweest aan deze familie van Montefalco. Het kleine domein beschikt over 4 hectare wijngaarden wat een productie geeft van ongeveer 20 à 25.000 flessen per jaar. De vlot drinkbare Montefalco Rosso en de stevige Montefalco Sagrantino zijn de blikvangers van het domein. De wijnen zijn vanaf heden beschikbaar.

Nieuw domein : Martoccia di Luca Brunelli uit Montalcino

Azienda Agricola Martoccia di Luca Brunelli is gelegen op de westzijde van de heuvel van Montalcino, vlakbij het centrum. Het huidige wijnhuis is gestart in 1993 en produceert er uitstekende wijnen op basis van de Sangiovese-druif. In Montalcino bezitten ze ongeveer 8 ha wijngaarden, welke gebruikt worden voor de productie van de Rosso en de Brunello di Montalcino. Verder hebben ze nog 4 ha wijngaarden in de Montecucco-regio, die gebruikt worden voor 2 schitterende IGT-wijnen. De stijl van het huis is herkenbaar doorheen alle geproduceerde wijnen en wordt gekenmerkt door elegantie en een verfijnde, fluwelen toets. De wijnen zijn eveneens vanaf heden beschikbaar.

Grote najaarsdegustatie op 4 en 5 november

Op onze degustatiedagen bieden wij u opnieuw een uitgebreide selectie aan van Italiaanse wijnen. Ontdek onze nieuwe wijndomeinen, Vini Mura (Sardinië), Bocale (Umbrië), Brunelli (Toscane), en proef de nieuwe jaargangen van onze vaste waarden. Voor uw eindejaarsfeesten staan zowel schitterende topwijnen uit ons gamma op de proeftafel als leuke en voortreffelijke instapwijnen. Voor elk wat wils dus.

Tijdens het volledige weekend zullen Francesco van wijnhuis Antico Castello en Ignazio van wijnhuis L’Armangia aanwezig zijn om uw proefglas persoonlijk te vullen.

Afspraak in de feestzaal van het Gravenhof in Torhout.

Op zaterdag 4 november van 15u tot 20u

Op zondag 5 november van 10u tot 19u

Cursus Italiaanse wijnen

Voor het vierde jaar op rij staat deze winter de ontdekkingscursus Italiaanse wijnen op het programma, waarbij we een rondreis door Italië maken. Op de dinsdagavonden 16, 23 en 30 januari en 6 februari mag u zich verwachten aan een kennismaking met het boeiendste wijnland ter wereld waarbij het proeven van wijnen uit de belangrijkste regio's centraal staat. Er is geen voorkennis vereist voor deze cursus. Die gaat door in samenwerking met Vorming TIC Rembert in Torhout. U kan hiervoor al voorinschrijven bij ons op info@grappolo.be.

Follow us on